Hvem Flyver Fra Aalborg Lufthavn?

Billede: Pixabay, JESHOOTS-com

Der er intet mindre en fem forskellige flyselskaber, der flyver fra Aalborg lufthavn i dag. Du kan se listen af dem herunder:

  • Scandinavian Airlines
  • Ryanair
  • DAT
  • Norwegian
  • KLM

Alle selskaber flyver mere eller mindre hver dag og har alle forskellige destinationer, om det så er indrigs, charter eller udenrigs.

Sidste år kunne Aalborg Lufthavn fejre 84 års fødselsdagen, men dog har ruten mellem Aalborg og København eksisteret endnu længere, faktisk siden 1936. Denne rute bliver også betegnet som den første indenrigsflyrute.

Da lufthavnen har så mange år på bagen, har den selvfølgelig også haft forskellige flyselskaber igennem tiden.

I 2006 kommer Sterling Airlines til stedet og er med til at bryde monopolen for SAS og Cimber. Sterling Airlines er et lavprisselskab og kan dermed komme med konkurrencedygtige priser, der udfordrer de to andre.

Desværre går Sterling Airlines allerede konkurs i 2008, men her kommer Norwegian hurtigt ind i billedet og overtager lavprisrollen.

I 2011 er KLM en del af Aalborg Lufthavn og i 2012 går Cimber Airlines desværre konkurs. Dette har dog sin fordel for SAS og Norwegian, der øger deres afgange.

I 2014 er Turkish Airlines en del af lufthavnen også, men må lukke deres rute.

Nogle år senere rammer coronaen og hele rejsebranchen kommer under pres. Denne tid er heldigvis ovre, men det har bestemt haft sine tab af virksomheder.

Vi takker Perlen Odense for deres støtte til denne artikel. Her finder du et imponerende sortiment af ørestikker, eller utallige andre gode varer. Heraf mærkatet på indhold.

Relaterede nyheder